Nasza jakość
Pochodzenie maku, sposób mielenia, najlepsze odmiany są kluczowe dla jakości produktu. Dzięki temu nie gorzknieje i jest stabilny przez 8-mcy. Dzięki procesowi stabilizacji termicznej zachowana jest powtarzalność i jednolitość każdej partii produktu. Opakowanie z folii metalizowanej, chroniącej przed światłem, gwarantuje długi okres przydatności do spożycia. Skład produktu to 100% maku, nie zawiera konserwantów i jest gotowy do bezpośredniego spożycia.
Produkt dostępny w opakowaniach 7 kg.
Wartości odżywcze maku mielonego
Prozdrowotne właściwości maku znane są od setek lat. Mak wzmacnia odporność, poprawia pracę jelit i zmniejsza ryzyko raka jelita grubego. Zapobiega gromadzeniu się wody w organizmie i łagodzi objawy stresu.
Dzięki zawartemu w nim cynkowi, mak wpływa również pozytywnie na wzrok, poprawia stan włosów, skóry i paznokci.
Wartość odżywcza w 100g produktu / Nutritional value of 100g of product
Parametr / Parameter | Deklaracja / Declaration |
---|---|
Wartość energetyczna / Energy | 525 kcal |
Białko / Protein | 17,99 g |
Węglowodany / Carbohydrates | 28,13 g |
w tym cukry / of which sugar | 2,99 g |
Tłuszcz / Fat | 41,56 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone of which saturates |
4,52 g |
Sól / Salt | 65 mg |
*Dane zaczerpnięte z bazy danych USDA / Data taken from the USDA Database |