Jakość
Produkty stabilizowane, najwyższej jakości
Markę Melbake’s charakteryzuje wysoka jakość, która jest wynikiem współpracy ze sprawdzonymi dostawcami. Staranny wybór surowców, rygorystyczna kontrola jakości, nowoczesne zaplecze technologiczne i wdrożone systemy zarządzania jakością gwarantują stałą, bezwzględnie wysoką jakość produktów.
Jako jedna z kilku marek w Europie, oferujemy produkty stabilizowane termicznie, co sprawia, że produkty mają wysokie walory smakowe, charakterystyczną jednolitość partii i wilgotność na stałym poziomie. Proces podkreśla walory smakowe ziaren, zapobiega procesom jełczenia, zmniejsza wilgotność i zapewnia dłuższy okres przydatności do spożycia. Dzięki temu ziarna Melbake’s cechują się brakiem zanieczyszczeń twardych. Technologia stabilizacji termicznej eliminuje również ryzyko zanieczyszczeń mikrobiologicznych, m. in. patogenów Salmonelli, E. Coli, drożdży oraz pleśni.
Dzięki zaawansowanym procesom sortowania i stabilizacji, ziarna Melbake’s wyróżniają się czystością na poziomie 99,98%. Produkty dostępne są w nowych, funkcjonalnych opakowaniach, które gwarantują długi okres przydatności do spożycia.
Produkty Melbake’s wyróżnia:
- wysoka czystość, na poziomie powyżej 99,98%
- wysoka stabilność mikrobiologiczna
- brak zanieczyszczeń twardych
- bezpieczeństwo zdrowotne produktu
- brak patogenów: Salmonelli, E. Coli, drożdży, pleśni i innych